mandag, juli 11, 2005

Frederik og Stefan i avisa

”Harde” ord og toner
Hardcore Poesikveld høres ”rocka” ut, og det er absolutt det. Ord til toner er gjort tidligere, men kanskje ikke akkurat på denne måten.

Under en noe annerledes poetisk aften på Glenghuset serveres kombinasjonen jazz og poesi.
Frederik Bjørnstad har ansvar for tangentene og Stefan Sture for ordene.
-Det blir en litt røffere form dikthøytlesning. Fra et solid utvalg poesi, der de fleste diktene er egne favoritter. Hovedtyngden ligger på nyere, norske diktsamlinger. Noen bøker er så ferske at de så vidt er å finne i hyllene, forteller Stefan Sture.
En Hardcore Poesikveld innholder allikevel poet (sic) på scene med diktbok og mikrofon, en mann bak flygelet og passende toner. Blant de utvalgte diktene finnes det også mer klassiske tekster. Samtidig vil vi få høre mindre gjenkjennelig poesi.
Frederik Bjørnstads toner fra flygelet byr på musikk inne alt fra kosejazz til svensk punk, både rolige og mer ”rocka” melodier.
-Opplegget er jo et jazz/poetry-konsept. Så akkurat kombinasjonen musikk og tekster spiller en viktig rolle. Vi ønsker å nå ut med de virkelig gode diktene. Så alle og enhver skal få mulighet til å nyte dem, avslutter Stefan Sture, som lover en annerledes poetisk opplevelse på Glenghuset i kveld.

(av Marianne W. Rom, tekst og bilde. SarpsborgAvisa torsdag 3. april 2003)